回覆主題 回覆主題
3頁(共4頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 海洋生物 Marine Life / 八爪魚...蛋  前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表文章主題: 發表於: 12 七月 2006, 13:52
snowmx
自由人

2 daumen hoch 2 daumen hoch 2 daumen hoch

檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 12 七月 2006, 16:37
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

felix - wildlife 寫到:
this octopus has a mark like an "fierce eye" .. scared
how large the size of octopus?

唔係好大隻....個八爪魚頭都冇隻雞蛋咁大....

發表文章主題: 發表於: 07 十一月 2006, 09:39
crazykitti
自己友

wo..........wo......very cute.......T...... sadomaso

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 07 十一月 2006, 23:16
小河馬
自己友

勁呀!!大家一齊影多啲香港特式嘢,第日一齊出書!!

發表文章主題: 發表於: 07 十一月 2006, 23:31
maleung
行行企企

Moderator

小河馬 寫到:
勁呀!!大家一齊影多啲香港特式嘢,第日一齊出書!!

呢個可能係每一個香港潛水人夢想.......
可以介紹到香港!

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 24 四月 2007, 12:28
BB88
自己友

巧得意係唔係所有Octopus嘅蛋蛋都係噤架 ups
咩月份先有機會見到呢 ups

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 24 四月 2007, 14:00
Kat
自己友

Moderator

BB88 寫到:
巧得意係唔係所有Octopus嘅蛋蛋都係噤架 ups
咩月份先有機會見到呢 ups

我哋上次係7月份見到架 jump

哩個我就唔知喇 ups 唔知有冇朋友知呢 king grin

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 08 九月 2008, 16:23
felix - wildlife
自己友

墨魚蛋 /Cuttle egg
蛋蛋尾部 尖尖地, 生蛋地方比較隱蔽(與squid比)

Hong Kong Seaslug survey Page
https://www.facebook.com/hkseaslug
  引言回覆
發表文章主題: 發表於: 08 九月 2008, 16:28
anson
Sunday Diver

呢隻少見D

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 09 九月 2008, 09:21
蛋蛋
肥美大笨蛋

墨魚蛋 /Cuttle egg
蛋蛋尾部 尖尖地, 生蛋地方比較隱蔽(與squid比)

我冇尾架 grbel lachtot

2 daumen hoch 2 daumen hoch 我淨係見過長新0個種

蛋蛋潛水誌
  引言回覆
發表文章主題: 發表於: 09 九月 2008, 09:55
felix - wildlife
自己友

3 mal grin

是不是squid egg

Hong Kong Seaslug survey Page
https://www.facebook.com/hkseaslug
  引言回覆
發表文章主題: 發表於: 09 九月 2008, 10:24
蛋蛋
肥美大笨蛋

3 mal grin

是不是squid egg

係呀....以前成海都係...而家小0左好多咁 lol lol

蛋蛋潛水誌
  引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 十一月 2008, 23:50
chris2046
營養師/虹膜師

有無人食過...

發表文章主題: 發表於: 22 十二月 2008, 20:55
anson
Sunday Diver

我有興趣喎, 不如下次一齊......

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 十二月 2008, 00:46
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

咁樣一抽抽, 你唔覺好核凸架咩? kotz

回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 海洋生物 Marine Life / 八爪魚...蛋

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案