回覆主題 回覆主題
2頁(共3頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水點滴 Diving WaLaWaLa / 潛水其間見到d海洋生物, 想話比buddy聽.... 有冇專用手勢來代表呢  前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表文章主題: 發表於: 07 六月 2007, 20:55
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

呢D手號...對於我地影相頂多得返一隻手既人,真係有口有難,有手又難呀...

發表文章主題: 發表於: 08 六月 2007, 15:07
jerry3547
世紀大笨豬

Moderator

Hugh 寫到:
呢D手號...對於我地影相頂多得返一隻手既人,真係有口有難,有手又難呀...

咪係,已經又相機,又電筒啦,仲邊有手呀 ~~

http://hk.myblog.yahoo.com/jerry3547/
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 08 六月 2007, 16:06
maleung
行行企企

Moderator

jerry3547 寫到:
Hugh 寫到:

不如做定d圖案卡, 見到咩就攞果張卡出黎比人睇!

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 08 六月 2007, 16:10
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

你講用呢一種

From http://www.frankosmaps.com/Crystal_Cove_Fish_Card.htm

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 08 六月 2007, 16:35
jerry3547
世紀大笨豬

Moderator

maleung 寫到:
jerry3547 寫到:
Hugh 寫到:

不如做定d圖案卡, 見到咩就攞果張卡出黎比人睇!

吓~~~仲攞多樣野呀。咁攪法,要帶個紅白藍落水啦~~

http://hk.myblog.yahoo.com/jerry3547/
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 11 六月 2007, 20:03
BB88
自己友

唔該晒好有用 2 daumen hoch
噤又有冇單手手勢呢 anmachen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 20 一月 2008, 14:14
xpdiver 小平
放眼看世界、生活添異彩。

好多手勢好有用,有d未見過,尤其是台灣果d 2 daumen hoch

呢個唔知會唔會係 Garden Eel, 而搞錯唔係 Moray Eel 呢 grbel

台灣呢個應該較常用黎代表 Moray Eel anmachen

發表文章主題: 發表於: 21 一月 2008, 00:29
anson
Sunday Diver

D手勢就算畀我記得哂都冇用, buddy係唔識就唔識,
所以我都係搵塊 SLATE 手寫好過

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 21 一月 2008, 23:55
xpdiver 小平
放眼看世界、生活添異彩。

的確有d人唔知d手勢係咩,但亦有d人知,尤其係一d熱門常用既,好巳似獅子魚,鯊魚呢d 2 daumen hoch

不過複雜既slate亦有佢好處 anmachen

發表文章主題: 發表於: 24 一月 2008, 01:26
Eric Mak
新朋友

係水底都講晒,上水邊有得吹呀? irre

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 15 三月 2009, 22:55
小红帽
紅帽小海豚

其實我想問,如果唔見咗個Buddy,有乜手勢可以話比Instructor或者DM知?

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 15 三月 2009, 23:00
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

小红帽 寫到:
其實我想問,如果唔見咗個Buddy,有乜手勢可以話比Instructor或者DM知?
有, O仔果時已經有教...

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 15 三月 2009, 23:04
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

Lost buddy

Lost buddy.jpg
 檔案描述:

Lost buddy.jpg

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 16 三月 2009, 00:33
小红帽
紅帽小海豚

肥鸚鵡 寫到:
Lost buddy

唔該Tony thinking for some days but I can not remember... verlegen verlegen verlegen
e+可以安心瞓覺~ sleep

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 16 三月 2009, 08:03
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

小红帽 寫到:
肥鸚鵡 寫到:
Lost buddy

唔該Tony thinking for some days but I can not remember... verlegen verlegen verlegen
e+可以安心瞓覺~ sleep

有問題可以隨時問我 king grin

引言回覆
2頁(共3頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水點滴 Diving WaLaWaLa / 潛水其間見到d海洋生物, 想話比buddy聽.... 有冇專用手勢來代表呢

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案