回覆主題 回覆主題
3頁(共7頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 為食站 Yummy Yummy / 意大行酒..  前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  下一頁

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 11:19
herbs
自己友

chris2046 寫到:
奇云 寫到:
herbs 寫到:
奇云 寫到:
herbs 寫到:
奇云 寫到:
我覺得啱你口味對你o黎講就係一支好酒
支持澳洲酒

同意, 呢期飲智利酒, 好少失望, 意大利飲過幾次, 都唔啱口味

智利酒我都幾鐘意, 有冇試過 CALITERRA, 唔錯, 低飲 anmachen

其實我唔記得 D 酒名, 現手上還有幾樽 FRONTERA - SAUVIGNON BLANCE HK$70/bottle 好啱我口味, 市面唔見有得賣, 可能係我少行街啦.

同你啱傾 d, 上面幾個飲高價o野, 唔啱傾, 不如叫埋馬涼一齊去飲啱我o地口味o野 kopfnuss

FRONTERA 咪紅酒沉水會最鐘意o個隻牌子

very evil grin saufen 家下係咪玩...分家... ww barb

說話又唔係咁講, 始終都係竹門對竹門, 好似尋晚咁, 唔覺意都開左 4 樽
4 x 70 =$280, 如果 $300/樽, 邊俾得起呀 ??

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 12:51
sky
天空字仲尼

Moderator

herbs 寫到:
奇云 寫到:

同你啱傾 d, 上面幾個飲高價o野, 唔啱傾, 不如叫埋馬涼一齊去飲啱我o地口味o野 kopfnuss

very evil grin saufen 家下係咪玩...分家... ww barb

說話又唔係咁講, 始終都係竹門對竹門, 好似尋晚咁, 唔覺意都開左 4 樽
4 x 70 =$280, 如果 $300/樽, 邊俾得起呀 ??

其實平有平飲,貴有貴飲,又洗乜分得咁清楚呀 lol 最緊要係大家一齊飲,開開心心,飲乜都得喇 lieb hab 而且我都係吹下水,睇下d貴野,學下野,到真係飲就另一會事喇 lachtot

鐘意飲酒既人點會唔想試下d貴野架,只係.....好多時係得個知字同睇字囉 lachtot

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 13:30
奇云
@

sky 寫到:
herbs 寫到:
奇云 寫到:

其實平有平飲,貴有貴飲,又洗乜分得咁清楚呀 lol 最緊要係大家一齊飲,開開心心,飲乜都得喇 lieb hab 而且我都係吹下水,睇下d貴野,學下野,到真係飲就另一會事喇 lachtot

鐘意飲酒既人點會唔想試下d貴野架,只係.....好多時係得個知字同睇字囉 lachtot

sky sir herbs chris 5cf 有冇興趣出o黎飲下德國黑啤 & 紅酒 anmachen

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 14:03
sky
天空字仲尼

Moderator

奇云 寫到:
sky 寫到:
herbs 寫到:
奇云 寫到:

sky sir herbs chris 5cf 有冇興趣出o黎飲下德國黑啤 & 紅酒 anmachen

紅酒ok,黑啤就唔係我杯茶,飲過兩次都係唔鐘意.

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 14:47
herbs
自己友

黑啤都唔係我杯茶, 紅酒就無問題, 最好係 WEEK DAY 傍晚, 定左日子請在我個 BLOG 留言, (最好兩日前通知, 要申請 PERMIT)

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 16:15
奇云
@

咁就吹雞 week day 去 happy hour 吹吹水飲兩杯啦, 佐敦/太子
有冇人有興趣 ? ?

27/3 好唔好

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 16:37
chris2046
營養師/虹膜師

過埋 31 我ok..家下做緊porject...

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 16:51
奇云
@

咁就吹雞 week day 去 happy hour 吹吹水飲兩杯啦, 佐敦/太子
有冇人有興趣 ? ?

3/4 好唔好?

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 17:57
herbs
自己友

奇云 寫到:
有冇人有興趣 ? ?

3/4 好唔好?

到, 佐敦/太子 都得, 基本佐敦熟路 D, 不過唔駛就我.記得到時留個手電號碼俾就實搵到

發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 18:45
sky
天空字仲尼

Moderator

herbs 寫到:
奇云 寫到:
有冇人有興趣 ? ?

3/4 好唔好?

到, 佐敦/太子 都得, 基本佐敦熟路 D, 不過唔駛就我.記得到時留個手電號碼俾就實搵到

我都應該無問題

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 20 三月 2008, 22:20
chris2046
營養師/虹膜師

好... 奇云唔該開post 吹雞... 因為我都唔知你想帶我去邊....

發表文章主題: 發表於: 22 三月 2008, 23:42
鴨潛
自己友

百佳既酒做緊特價,有D都成六折喎
我都貪得意買左幾支一百蚊左右澳洲既 Shiraz 番屋企

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 23 三月 2008, 02:35
chris2046
營養師/虹膜師

鴨潛 寫到:
百佳既酒做緊特價,有D都成六折喎
我都貪得意買左幾支一百蚊左右澳洲既 Shiraz 番屋企

如何.... king grin

發表文章主題: 發表於: 23 三月 2008, 03:29
鴨潛
自己友

唔錯 wink und grin

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 三月 2008, 14:39
奇云
@

herbs 寫到:
奇云 寫到:
有冇人有興趣 ? ?

3/4 好唔好?

herbs, 吹o左雞啦 king grin

3頁(共7頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 為食站 Yummy Yummy / 意大行酒..

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案