回覆主題 回覆主題
1頁(共2頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水點滴 Diving WaLaWaLa / common hand signs  前往頁面 1, 2  下一頁

發表文章主題: common hand signs 發表於: 25 五月 2006, 08:56
anson
Sunday Diver

common hand signs approved byRecreational Scuba Training Council

http://www.wrstc.com/downloads/CommonHandSignalsforScubaDiving.pdf

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 10:22
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

2 daumen hoch

Boat果個真係唔識....我諗起見過小朋友嘔,個daddy用呢個手勢去接住D嘔野... lol lol lol

發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 10:29
anson

我諗唔到有乜情況要講 boat..... grbel

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 10:40
kingdiver
自己友

Last time in Anilao, the PM did a similar hand signal when he shown me where the boat was when we were ascending, instead of a U shape, he did a V shape.
2 daumen hoch 2 daumen hoch

kingdiver

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 10:43
(=^o^=)
我係 KITTY

2 daumen hoch

發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 11:34
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

無o左抽筋既手號 -- 揸拳頭再放開手掌

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 11:43
奇云
@

肥鸚鵡 寫到:

唔係指住老抽位置再做出 something wrong grbel

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 13:07
p-five
5cf

貢你地又有冇研究下魚類生物暨手勢呢?我只知一兩樣,兩隻手掌張開放響兩腰傍表示 frogfish,(pg 暨 dm 咁用)兩隻手掌手指分開再合組成 X 形表示 Lionfish。 3 mal grin 似唔似呢?

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件  
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 13:42
(=^o^=)
我係 KITTY

又幾似喎 ~~

發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 14:05
anson

p-five 寫到:
貢你地又有冇研究下魚類生物暨手勢呢?我只知一兩樣,兩隻手掌張開放響兩腰傍表示 frogfish,(pg 暨 dm 咁用)兩隻手掌手指分開再合組成 X 形表示 Lionfish。 3 mal grin 似唔似呢?

你一定比任何人都清楚啦!! lachtot

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 14:07
anson

以前+01有朋友 post 過呢 link, 大家重溫下

http://www.oxforddivecentre.com/signals/signals.html

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 14:22
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

奇云 寫到:
肥鸚鵡 寫到:

唔係指住老抽位置再做出 something wrong grbel

唔夠直接同有機會誤會係蛙鞋問題.

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 14:23
肥鸚鵡
Moderator

Moderator

或者呢個
http://www.seasigns.com/

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 15:08
p-five
5cf

anson 寫到:
p-five 寫到:

你一定比任何人都清楚啦!! lachtot
好在呢度暨朋友唔識笑呢!如果你有睇我後記重好笑呀!用一隻腳同一隻手做。 3 mal grin

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件  
發表文章主題: 發表於: 25 五月 2006, 15:13
anson

p-five 寫到:
好在呢度暨朋友唔識笑呢!如果你有睇我後記重好笑呀!用一隻腳同一隻手做。 3 mal grin

我梗係有睇啦, 如果唔係點知你個遭遇 lol

引言回覆
1頁(共2頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水點滴 Diving WaLaWaLa / common hand signs

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案