回覆主題 回覆主題
1頁(共3頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 新孖屎點洗好?  前往頁面 1, 2, 3  下一頁

發表文章主題: 新孖屎點洗好? 發表於: 04 六月 2006, 08:49
anson
Sunday Diver

各位巴打師姐, 有冇家傳祖方秘方偏方可以介紹下 lachen

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 09:42
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

以前聽人話用牙膏/洗頭水洗....
不過都係冇用...一樣係霧....
唔知有冇D真係得既呢?

P.S. 我聽過有人用省煲果塊綠色野去省...唔知得唔得... scared

發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 10:45
anson

Hugh 寫到:
以前聽人話用牙膏/洗頭水洗....
不過都係冇用...一樣係霧....
唔知有冇D真係得既呢?

P.S. 我聽過有人用省煲果塊綠色野去省...唔知得唔得... scared

唔係卦, 玻璃都會花架喎 scared

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 12:02
YF24
我唔係壞人,係傻人

淨係知用用冼潔晶洗 kopfnuss kopfnuss kopfnuss
唔係洗一次,兩次......係洗幾次 verlegen verlegen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 12:06
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

YF24 寫到:
淨係知用用冼潔晶洗 kopfnuss kopfnuss kopfnuss
唔係洗一次,兩次......係洗幾次 verlegen verlegen

幾次?....我諗係幾十次先o岩....我果陣個mask用到三十幾個log都仲係霧呀....次次都有用牙膏洗架喇.... weinen
定係要幾次浸過夜呢? grbel

發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 13:14
p-five
5cf

我唸,唔係睇你開鏡時用咩省,係睇你每次落水前用咩呱。我以前用 big eyes 落口水(p5 形),就算會有小小霞氣都可以清鏡清倒,而家用 shadow 加左 sea gold 一係就全程冇事,一係就清鏡都清唔倒!所以我唸要開始用番最原始暨 p5 形至得囉 grbel

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件  
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 18:22
Amy Shek

cool 新mask-用牙膏牙擦擦佢半個鐘~有時間又唔累可以擦耐d!
擦完用暖水浸下~之後沖水洗凈!搞掂~ anmachen

mega grin 潛前用BB洗頭水搽mask,帶mask前係0甘椅用水濕下個mask+倅下佢~但千其唔好沖晒d洗頭水窩~ 之後帶得~成個dive唔會起霧! klatschen

我都用過sea gold~唔太0忝!都係洗頭水掂~又低~

以上純屬個人意見!我個mask好耐未起過霧lu! king grin

http://amyshek.myphotos.cc
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 20:59
chris2046
營養師/虹膜師

我 MARES.
用左洗洗清 同牙高...搽左上去”捉”..捉完等佢乾...乾左沖水..再捉...
如是者10-15次..
我所知有d 鏡好煩..清百幾次都賴野...

發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 21:41
anson

今日買左枝 sea buff, 諗住慢慢捽, 直至成枝用哂, 如果唔得再用齊所有其方法

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 21:54
chris2046
營養師/虹膜師

anson 寫到:
今日買左枝 sea buff, 諗住慢慢捽, 直至成枝用哂, 如果唔得再用齊所有其方法

牙膏ok la...
開一次衰左...就無得搞架喇...買個新mask 啦

發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 21:59
Amy Shek

anson 寫到:

試下用牙膏牙擦擦佢啦!Dive shop人教的~

好似話新mask鏡面有層野~要擦佢先乾凈~

http://amyshek.myphotos.cc
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 22:12
chris2046
營養師/虹膜師

Amy Shek 寫到:
anson 寫到:

係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀.... 3 mal grin

發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 22:20
anson

chris2046 寫到:
Amy Shek 寫到:
anson 寫到:

係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀....係呀.... 3 mal grin

好, 啱啱買左枝新牙膏

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 23:01
ahmay
地盤佬

點洗係一件事,用o羊防霧又係好重要.
我係用最有效的........口水 king grin scared

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 04 六月 2006, 23:41
YF24
我唔係壞人,係傻人

ahmay 寫到:
點洗係一件事,用o羊防霧又係好重要.
我係用最有效的........口水 king grin scared

我都覺得佢最天然,最有效,又唔"拿"眼,仲唔駛錢 2 daumen hoch 2 daumen hoch 2 daumen hoch

引言回覆
1頁(共3頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 1, 2, 3  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 新孖屎點洗好?

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案