回覆主題 回覆主題
1頁(共1頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 為食站 Yummy Yummy / Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝  

發表文章主題: Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝 發表於: 29 七月 2009, 12:52
sky
天空字仲尼

Moderator

舊年Johnny Walker Black Label出佐一支一百週年限量版紀念裝(1908~2008),今年佢又出一支一百週年限量版紀念裝(1909~2009),有冇人知佢有乜分別? 定係又搵大家笨?

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: Re: Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝 發表於: 29 七月 2009, 12:56
奇云
@

sky 寫到:
舊年Johnny Walker Black Label出佐一支一百週年限量版紀念裝(1908~2008),今年佢又出一支一百週年限量版紀念裝(1909~2009),有冇人知佢有乜分別? 定係又搵大家笨?

頂頂頂, 比佢呃o左

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: Re: Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝 發表於: 29 七月 2009, 13:23
OJ
橙汁

奇云 寫到:
sky 寫到:

頂頂頂, 比佢呃o左

哈, 年年都有既限量版紀念裝, 只係年份唔同...? roll smilie

發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 13:25
奇云
@

引言回覆
發表文章主題: Re: Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝 發表於: 29 七月 2009, 13:25
奇云
@

OJ 寫到:
奇云 寫到:
sky 寫到:

頂頂頂, 比佢呃o左

哈, 年年都有既限量版紀念裝, 只係年份唔同...? roll smilie

但係都係話 100 週年

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 13:43
奇云
@

打去代理問, 解釋係上年係 "logo" 一百週年, 今年係 "Black Label" 一百週年
我話佢同呃人有咩分別, 年年都可以有o野話係一百周年嫁啦, 有冇第一張name card 一百週年呀? 佢答我呃人係你的個人見解, 我o地有晒證據 .. ..

唔知出年會唔會有酒樽 / 酒蓋 / 酒盒 .......... 走佬一百週年

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 14:16
sky
天空字仲尼

Moderator

奇云 寫到:
打去代理問, 解釋係上年係 "logo" 一百週年, 今年係 "Black Label" 一百週年
我話佢同呃人有咩分別, 年年都可以有o野話係一百周年嫁啦, 有冇第一張name card 一百週年呀? 佢答我呃人係你的個人見解, 我o地有晒證據 .. ..

唔知出年會唔會有酒樽 / 酒蓋 / 酒盒 .......... 走佬一百週年

咁都得,佢地都幾取巧喎...!!! 而且今次呢支要成三百幾,舊年果支都係$280...!!! 真係識做生意 schlagen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 14:25
奇云
@

sky 寫到:
奇云 寫到:

咁都得,佢地都幾取巧喎...!!! 而且今次呢支要成三百幾,舊年果支都係$280...!!! 真係識做生意 schlagen

你上年係過關買先係 280 咋, 我係酒鋪買係 3xx
不過兩年都有所謂一百週年, 攪到冇晒紀念價值咁囉

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 16:45
sky
天空字仲尼

Moderator

奇云 寫到:
sky 寫到:
奇云 寫到:

你上年係過關買先係 280 咋, 我係酒鋪買係 3xx
不過兩年都有所謂一百週年, 攪到冇晒紀念價值咁囉

咁又未必,因為舊年係第一支100周年,點都有紀念價值.anyway,我都會買埋今次呢支,collect開就買多一支囉.

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 17:32
chris2046
營養師/虹膜師

奇云 寫到:

好忙wor 你份工 anmachen

發表文章主題: 發表於: 29 七月 2009, 17:37
奇云
@

chris2046 寫到:
奇云 寫到:

好忙wor 你份工 anmachen

lunch time 打

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 30 七月 2009, 12:51
sky
天空字仲尼

Moderator

下星期返大陸,去duty free買返支先...!!! 奇云,如果你要我可以睇下有冇同事一齊落呢,幫你買多支.

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 30 七月 2009, 13:00
chris2046
營養師/虹膜師

sky 寫到:
下星期返大陸,去duty free買返支先...!!! 奇云,如果你要我可以睇下有冇同事一齊落呢,幫你買多支.

小心假酒

發表文章主題: 發表於: 30 七月 2009, 14:23
sky
天空字仲尼

Moderator

chris2046 寫到:
sky 寫到:

小心假酒

所以我都係起香港果間duty free先買囉

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 22 九月 2009, 12:15
sky
天空字仲尼

Moderator

終於買佐喇,起香港duty free都只係賣$265,ok喇,重平過上年果支.

引言回覆
1頁(共1頁)
回覆主題 回覆主題
 WaLaDiver 潛水討論區 / 為食站 Yummy Yummy / Johnny Walker Black Label 一百週年限量版紀念裝

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案