回覆主題 回覆主題
1頁(共9頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛攝區 Underwater Photography / OLYMPUS XZ-1 & PT-050  前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  下一頁

發表文章主題: OLYMPUS XZ-1 & PT-050 發表於: 10 三月 2011, 10:31
chris2046
營養師/虹膜師

http://www.divebooks.net/download/xz-1.pdf

好似好正..又細...對O 記d 殼有信心... noch cooler lieb hab

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 02:02
anson
Sunday Diver

本來係目標, 但都係要睇定D, 佢個SUPERMACRO MODE冇內閃的......

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 04:49
chris2046
營養師/虹膜師

anson 寫到:
本來係目標, 但都係要睇定D, 佢個SUPERMACRO MODE冇內閃的......

肥雀話唔ok wor

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 09:13
maleung
行行企企

Moderator

anson 寫到:

佢個SUPERMACRO MODE係去到1CM左右,
就咁用都閃唔到去目標, 比你閃真係把鬼!
不過可能冇諗過入HOUSING用家想要閃!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 09:23
tin_the_fatty
肥天

而家PL-1同PL-2都係靚價,kit都唔係貴XZ-1好多。當然個殼大咗價錢亦貴咗一大截,不過同時sensor大好多,有得換鏡又靈活d。

影macro,XZ-1個超大光圈冇乜優勢。

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 09:49
anson

maleung 寫到:
anson 寫到:

呢個好似就係佢個邏輯, 外國D forum有唔少人鬧緊, 有d人嘅解決方法係只用macro mode+Inon macro lens, 唔用super macro

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 11:08
perryiu
自己友

用左5050咁耐都未用過super macro zunge zeigen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 15:37
anson

你D相好得架喎

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 12 三月 2011, 23:49
perryiu
自己友

anson 寫到:
你D相好得架喎

thx ! 一般都只會用macro mode+zoom少少,太細既先加close-up鏡

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 13 三月 2011, 00:05
maleung
行行企企

Moderator

anson 寫到:
maleung 寫到:
anson 寫到:

呢個好似就係佢個邏輯, 外國D forum有唔少人鬧緊, 有d人嘅解決方法係只用macro mode+Inon macro lens, 唔用super macro

部機玩過一陣, 都幾易上手呀!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 13 三月 2011, 11:35
anson

maleung 寫到:
anson 寫到:
maleung 寫到:
anson 寫到:

部機玩過一陣, 都幾易上手呀!
好易呀, 唔知個原廠HOUSING係咪可以好順咁轉到前後兩個DIAL

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 三月 2011, 00:41
kennyip
新朋友

請問有無C hing知道香港邊到有得賣呢?

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 25 三月 2011, 13:49
anson

我估未有現貨, 上鬼佬網要大約hk$2500, 去星際2/F訂貨要hk$19xx, 話4月有貨但不能確定日子

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 三月 2011, 14:16
奇云
@

hk$19xx 咁低

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 25 三月 2011, 14:27
sky
天空字仲尼

Moderator

搞到我都有興趣添

引言回覆
1頁(共9頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛攝區 Underwater Photography / OLYMPUS XZ-1 & PT-050

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案