回覆主題 回覆主題
2頁(共3頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛攝區 Underwater Photography / 用IPHONE 4在海下拍浮潛短片  前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:05
maleung
行行企企

Moderator

Des Hui 寫到:
stanley92 寫到:
chris2046 寫到:
Des Hui 寫到:
奇云 寫到:
OK 喎, 用咩 housing ?

用180元的相機防水袋,原本是給LX5 用的,
但IPHONE 4拍的短片,顏色比LX5更鮮

落深D 我笑..

..不過有地方真係買緊IPHONE 防水盒...係好景14樓...
IPHONE 防水盒....問題係....篤唔到~~

篤到架......... schlagen

但如何解決在水中,可能打亂了[電容耦合]的問題??
篤到.....咁又真係要上14樓見篤下喇.....(但篤到...個面即係軟質地啦....落深d有d危~~~可能你真係會笑)

stanley92: 一係買條腸仔試下.....一係買個iphone防水盒試下.....(我都想知...hehe)

用避孕套?
成日都講好安全呀! klatschen

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:10
奇云
@

Des Hui 寫到:
Des Hui 寫到:
奇云 寫到:

落深D 我笑..

..不過有地方真係買緊IPHONE 防水盒...係好景14樓...

篤到.....咁又真係要上14樓見篤下喇.....(但篤到...個面即係軟質地啦....落深d有d危~~~可能你真係會笑)

stanley92: 一係買條腸仔試下.....一係買個iphone防水盒試下.....(我都想知...hehe)

條腸仔要唔要剝左皮黎試?

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:13
Des Hui
小師妹

奇云 寫到:
Des Hui 寫到:
Des Hui 寫到:
奇云 寫到:

落深D 我笑..

唔洗....就咁....但要剝袋

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:15
chris2046
營養師/虹膜師

maleung 寫到:
Des Hui 寫到:
Des Hui 寫到:
奇云 寫到:

落深D 我笑..

用避孕套?
成日都講好安全呀!
klatschen

估唔到你會咁講野....... verlegen 難聽個粗口...!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:17
stanley92
自己友

條腸仔要唔要剝左皮黎試?[/quote]

看看人不用剝皮的腸仔方法

不知在水底是否ok

stanley92 在 27 九月 2011, 16:30 作了第 2 次修改
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:19
奇云
@

看看韓國人不用剝皮的腸仔方法

但在水底,仍不知是否ok[/quote]

咁凍佢用腸仔都 ok, 咁係水可能真係得喎

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:25
stanley92
自己友

奇云 寫到:

看看人不用剝皮的腸仔方法

但在水底,仍不知是否ok

咁凍佢用腸仔都 ok, 咁係水可能真係得喎[/quote]

都話不是用體溫,是用[電容耦合]

stanley92 在 27 九月 2011, 16:31 作了第 1 次修改
  引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:30
奇云
@

奇云 寫到:

都話不是用體溫,是用[電容耦合][/quote]

電容耦合verlegen .... 高科技電子零件 ... 唔明, 我一有批你要唔要, 平 d 賣比你

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:30
Des Hui
小師妹

奇云 寫到:

都話不是用體溫,是用[電容耦合][/QUOTE]我覺得條腸仔頭有粒鐵圈仔cue住, 有無可能令腸仔與iphone過電呢?...咁可以解決到咩[電容耦合]問題呢?

lee度有無國家級engineer?

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:32
maleung
行行企企

Moderator

maleung 寫到:

用避孕套?

估唔到你會咁講野....... verlegen 難聽個粗口...!

好難聽咩?
咁安全套啦!
其實你諗到點封口, 你已經成功喇!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:33
奇云
@

maleung 寫到:

用避孕套?
成日都講好安全呀!
klatschen

佢落雨時都係用避孕套笠頭, 所以成日病

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 16:58
chris2046
營養師/虹膜師

maleung 寫到:
maleung 寫到:

用避孕套?

好難聽咩?
咁安全套啦!

hehehee...女都生左啦....已經唔安全啦..... anmachen

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 17:11
奇云
@

maleung 寫到:
maleung 寫到:

用避孕套?

好難聽咩?
咁安全套啦!

hehehee...女都生左啦....已經唔安全啦..... anmachen

因為佢封口唔成功

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 17:35
藍血人
周維游,咬地球

奇云 寫到:
maleung 寫到:
maleung 寫到:

用避孕套?

好難聽咩?
咁安全套啦!

因為佢封口唔成功

其實馬良係想用個安全套套住條腸仔用

發表文章主題: 發表於: 27 九月 2011, 18:21
Des Hui
小師妹

藍血人 寫到:
奇云 寫到:
maleung 寫到:
maleung 寫到:

用避孕套?

好難聽咩?
咁安全套啦!

因為佢封口唔成功

其實馬良係想用個安全套套住條腸仔用
不知不覺...話題去左一條腸仔+安全套身上~~~ roll smilie

引言回覆
2頁(共3頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛攝區 Underwater Photography / 用IPHONE 4在海下拍浮潛短片

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案