回覆主題 回覆主題
1頁(共2頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 電筒  前往頁面 1, 2  下一頁

發表文章主題: 電筒 發表於: 24 十二月 2012, 11:04
BBgodive
自己友

想搜尋一下最近有無post講過~ 不過唔知點search? 走左一大堆其他的資料出來.....

當中見到一個post講 TUSA 但又無詳細資料~~

如果想搵一支夜潛又得, 影相補一下光又得嘅.... 唔知你地之前講果支 TUSA 得唔得呢?? 不過係 2009 年講嘅~ 百幾蚊....

有其他提意嗎? PM我都得呀! 謝謝! niedermayr anbeten

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 24 十二月 2012, 13:47
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

即係邊支Tusa? 唔覺佢有focusing/target light wor.....
補得光, 宜家多數都係白光LED.
支電筒角度夠闊就得, 唔係影出黎會係外星人入侵. saufen
睇你要幾光, C5或T6膽都OK.

發表文章主題: 發表於: 25 十二月 2012, 23:32
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
即係邊支Tusa? 唔覺佢有focusing/target light wor.....
支電筒角度夠闊就得, 唔係影出黎會係外星人入侵. saufen

我之前 search 到嘅 post, 不過係2009年~ 唔知e+果款仲ok唔ok同埋仲有無呢??
http://www.waladiver.com/viewtopic.php?p=134614&highlight=TUSA#134614
不過裡面條 link 已經去唔到件產品度喇~~ weinen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 26 十二月 2012, 00:29
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

BBgodive 寫到:
Hugh 寫到:

我之前 search 到嘅 post, 不過係2009年~ 唔知e+果款仲ok唔ok同埋仲有無呢??
http://www.waladiver.com/viewtopic.php?p=134614&highlight=TUSA#134614
不過裡面條 link 已經去唔到件產品度喇~~ weinen

果支係黃光電筒, 唔可以做補光呀.

發表文章主題: 發表於: 26 十二月 2012, 11:12
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
果支係黃光電筒, 唔可以做補光呀.

IC....咁....等我再搵搵先~~ verlegen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 十二月 2012, 19:46
anson
Sunday Diver

搵LED燈啦, 用wide beam嘅對影相會有D幫助, 至少對到焦先

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 28 十二月 2012, 09:58
BBgodive
自己友

anson 寫到:
搵LED燈啦, 用wide beam嘅對影相會有D幫助, 至少對到焦先

謝謝呀 C hing! 請問....有沒有三百樓下的介紹??! verlegen zunge zeigen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 28 十二月 2012, 11:24
自己友

anson 寫到:

謝謝呀 C hing! 請問....有沒有三百樓下的介紹??! verlegen zunge zeigen

呢個價睇怕要自己上大陸買, 唔連電唔連叉座, 齋筒或者有, 不過入唔入水睇運氣 zunge zeigen

發表文章主題: 發表於: 28 十二月 2012, 21:57
anson
Sunday Diver

87290 寫到:
anson 寫到:

呢個價睇怕要自己上大陸買, 唔連電唔連叉座, 齋筒或者有, 不過入唔入水睇運氣 zunge zeigen
你唔介紹人買TUSA嗰枝, 都係三百零蚊, 不過記得箍實喺手, 如果唔係好似姑姑咁跌左

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 十二月 2012, 11:13
BBgodive
自己友

anson 寫到:
你唔介紹人買TUSA嗰枝, 都係三百零蚊, 不過記得箍實喺手, 如果唔係好似姑姑咁跌左

唔通....... 唔好用??? stumm

各位, 我見到哩枝...都係三百幾, 不過就係粗同短身架~ 唔知得唔得呢? 唔該比d意見我啦!!! 謝謝! mega grin

檔案描述:

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 十二月 2012, 13:51
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

anson 寫到:

唔通....... 唔好用??? stumm

各位, 我見到哩枝...都係三百幾, 不過就係粗同短身架~ 唔知得唔得呢? 唔該比d意見我啦!!! 謝謝! mega grin

一粒18650電池, 全光應該只會用到一個鐘左右.
不過T6好光, 夜潛未必需要開全光.
但呢支係電筒, T6中間射出果段光超爆. 如果你用黎影相, 用D邊邊位光就好喇.

發表文章主題: 發表於: 29 十二月 2012, 16:12
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
但呢支係電筒, T6中間射出果段光超爆. 如果你用黎影相, 用D邊邊位光就好喇.

謝謝! ^^

請問 Q5 膽 ok 嗎? 另外見有一枝二百幾蚊的, 但係再幼身的?!

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 29 十二月 2012, 20:45
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

Hugh 寫到:

謝謝! ^^

請問 Q5 膽 ok 嗎? 另外見有一枝二百幾蚊的, 但係再幼身的?!

Q5最光只有大約T6三份之一, 中間位我覺得夜潛ok夠光 (假設你身邊冇死光槍同潛).
電筒粗幼只係睇佢用乜野電, 想長D時間開著咪揀18650/26650囉, 不過其實用3xAA果D都已經夠潛.

發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 02:21
自己友

anson 寫到:
87290 寫到:
anson 寫到:

佢問三百樓下喎, 果支其實成 4 舊架 zunge zeigen

發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 11:04
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
Q5最光只有大約T6三份之一, 中間位我覺得夜潛ok夠光 (假設你身邊冇死光槍同潛).
電筒粗幼只係睇佢用乜野電, 想長D時間開著咪揀18650/26650囉, 不過其實用3xAA果D都已經夠潛.

請問....最少要幾多流明至夠用呢? 其實好少(未試過)夜潛, 都只係防身~ 所以變左想用黎DC仔影相補光用! zunge zeigen

引言回覆
1頁(共2頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 電筒

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案