回覆主題 回覆主題
2頁(共2頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 電筒  前往頁面 上一頁  1, 2

發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 11:06
BBgodive
自己友

87290 寫到:
佢問三百樓下喎, 果支其實成 4 舊架 zunge zeigen

嘻嘻... 係呀! 要...平d平d再平d~~~~ verlegen

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 11:59
BBgodive
自己友

這款....可以自己換膽嗎??
那是一個 黃燈 潛水小玩筒~ zunge zeigen zunge zeigen

檔案描述:

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 15:50
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

BBgodive 寫到:
Hugh 寫到:
Q5最光只有大約T6三份之一, 中間位我覺得夜潛ok夠光 (假設你身邊冇死光槍同潛).
電筒粗幼只係睇佢用乜野電, 想長D時間開著咪揀18650/26650囉, 不過其實用3xAA果D都已經夠潛.

請問....最少要幾多流明至夠用呢? 其實好少(未試過)夜潛, 都只係防身~ 所以變左想用黎DC仔影相補光用! zunge zeigen

呢個問題好難答......
話說以前未有LED電筒年代, 我係用支UK mini Q40, 得果二三十流明, 都潛得到, 冇lost buddy. 人眼係識自己adjust瞳孔去配合光暗環境.
但近年大家都出死光槍, 你支電筒弱雞D都睇唔到野, 所以幾多流明真係要睇對手. 你buddy買幾多你就買幾多就冇死架喇. 如果咁好彩你個buddy用mini Q40, 咁你地唯有潛遠D, 遠離其他diver...... stumm

發表文章主題: 發表於: 30 十二月 2012, 23:39
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
呢個問題好難答......
話說以前未有LED電筒年代, 我係用支UK mini Q40, 得果二三十流明, 都潛得到, 冇lost buddy. 人眼係識自己adjust瞳孔去配合光暗環境.
但近年大家都出死光槍, 你支電筒弱雞D都睇唔到野, 所以幾多流明真係要睇對手. 你buddy買幾多你就買幾多就冇死架喇. 如果咁好彩你個buddy用mini Q40, 咁你地唯有潛遠D, 遠離其他diver...... stumm

哈哈~ 原來二三十都ok架!!! 不過...如果要作影相補光呢??

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 23 一月 2013, 09:21
maleung
行行企企

Moderator

遲下會有D靚電筒出現

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 23 一月 2013, 09:51
BBgodive
自己友

maleung 寫到:
遲下會有D靚電筒出現

真係~ 但....貴嗎?? 唔知有無詳細ddd 嘅資料呢?? klatschen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 23 一月 2013, 21:38
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

maleung 寫到:
遲下會有D靚電筒出現

真係~ 但....貴嗎?? 唔知有無詳細ddd 嘅資料呢?? klatschen

密切留意Wala公布 anmachen

發表文章主題: 發表於: 24 一月 2013, 10:18
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:

嘢~~~~~ weinen skeptisch hpfend lachen

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 25 一月 2013, 16:17
maleung
行行企企

Moderator

Hugh 寫到:

嘢~~~~~ weinen skeptisch hpfend lachen

好快!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 25 一月 2013, 20:07
BBgodive
自己友

maleung 寫到:

好快!

klatschen klatschen klatschen

引言回覆
2頁(共2頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / 電筒

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案