回覆主題 回覆主題
2頁(共3頁) WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / Nitrox  前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表文章主題: 發表於: 26 一月 2013, 19:16
藍血人
周維游,咬地球

BBgodive 寫到:
mark 寫到:

其實澳門有..只不過個教練幾busy吓..
(我有諗過外遊時候學..or過泥香港用2個weekend 搞掂佢haha)

嘻嘻...我都想係外潛時順便學埋~
咁就唔駛就黎就去...一日過攪掂佢!!! noch cooler noch cooler noch cooler

一日full day 攪掂啦

發表文章主題: 發表於: 27 一月 2013, 09:58
mark
mark, from macau.

藍血人 寫到:
mark 寫到:

其實澳門有..只不過個教練幾busy吓..
(我有諗過外遊時候學..or過泥香港用2個weekend 搞掂佢haha)

嘻嘻...我都想係外潛時順便學埋~
咁就唔駛就黎就去...一日過攪掂佢!!! noch cooler noch cooler noch cooler

一日full day 攪掂啦

真的!!?klatschen
之前以為要2日幾..

BBgodive ching, 有冇興趣搵個星期六日搞搞佢呢 anmachen

Ps, 藍血兄,do you mind to tell me/ PM me more detail ?

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息  
發表文章主題: 發表於: 27 一月 2013, 12:17
BBgodive
自己友

mark 寫到:

之前以為要2日幾..

BBgodive ching, 有冇興趣搵個星期六日搞搞佢呢 anmachen

Ps, 藍血兄,do you mind to tell me/ PM me more detail ?

哈哈哈! 我要睇下香港學實際資料同價錢先~
我又想下次去 詩巴丹 時在那裡學, 見到佢地 join package 之後加數百元便可以了! 不過要等到4月囉~~~ roll smilie

我都想知呀! Please 藍血兄!!! mega grin

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 27 一月 2013, 22:55
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

mark 寫到:

之前以為要2日幾..

我又想下次去 詩巴丹 時在那裡學, 見到佢地 join package 之後加數百元便可以了! 不過要等到4月囉~~~ roll smilie

我都想知呀! Please 藍血兄!!! mega grin

純理論課, 香港得閒就學左佢啦. 出到去, 更係卑多D時間玩緊要D! asian

發表文章主題: 發表於: 27 一月 2013, 23:32
自己友

mark 寫到:

之前以為要2日幾..

原來你想响潛水假期時坐响外國間 resort classroom 聽幾粒鐘理論同學計數啊? zunge zeigen ~ 我渡假就情願去行街飲飲食食 anmachen

發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 12:21
BBgodive
自己友

Hugh 寫到:
純理論課, 香港得閒就學左佢啦. 出到去, 更係卑多D時間玩緊要D! asian

87290 寫到:
原來你想响潛水假期時坐响外國間 resort classroom 聽幾粒鐘理論同學計數啊? zunge zeigen ~ 我渡假就情願去行街飲飲食食 anmachen

C hing 們....我邊樹有你地咁勁呀~~~ 去7日我諗我最多只潛5咋! 哩個都係點解仲未玩 liveaboard 的其中一個原因啦!! zunge zeigen mega grin

又因為....如果香港學係千幾蚊.... 但我搵到便宜數百元而又可以順便學埋.... 所以咪打算去到學埋至返囉!!! lol

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 12:45
奇云
@

唔好意思, 雖然唔識你, 但真係忍唔到知話你幾句
你成日左計右計, 可能帳面上你係平左, 幾百蚊可以攞到張證
但係你諗深一D, 你全日時間就係用左來上理論, 少左時間去觀光, 真係值得? 你住多晚酒店都幾百蚊啦, li d 數你唔計埋入去?
而且, 我唔知你英文有幾勁, 香港上堂中文你都問難唔難/煩, 英文上堂你真係明得晒嗎?

唔好成日計埋 d 婆仔數, 到頭來可能仲駛多左錢

仲有, 你再問一百次買邊樣野係邊間鋪頭會平d, li 度係唔會有人答你的, 要平麻煩你行多幾間鋪頭問下價, 唔好諗住打幾隻字就會買到全成超荀價

發完勞鬚, 打攪晒

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 14:56
BBgodive
自己友

奇云 寫到:
唔好意思, 雖然唔識你, 但真係忍唔到知話你幾句
你成日左計右計, 可能帳面上你係平左, 幾百蚊可以攞到張證
但係你諗深一D, 你全日時間就係用左來上理論, 少左時間去觀光, 真係值得? 你住多晚酒店都幾百蚊啦, li d 數你唔計埋入去?
而且, 我唔知你英文有幾勁, 香港上堂中文你都問難唔難/煩, 英文上堂你真係明得晒嗎?

唔好成日計埋 d 婆仔數, 到頭來可能仲駛多左錢

仲有, 你再問一百次買邊樣野係邊間鋪頭會平d, li 度係唔會有人答你的, 要平麻煩你行多幾間鋪頭問下價, 唔好諗住打幾隻字就會買到全成超荀價

發完勞鬚, 打攪晒

哈哈, 奇云 C hing/姐, 您要發"勞鬚"我都阻唔到您嘅! Open area.... roll smilie

邊個喜歡左計右計就住黎駛架~ 想做就做緊係想啦!!!! verlegen

我都係順便去學埋姐! 我只係問下姐...就算大家話難 or 唔難都代表唔到我吸收嘅能力...只不過係聽下大家嘅分享同交流吓姐...做乜話我喎!!! weinen

係人係鬼都知...行晒所有舖頭就會知邊問平邊間貴啦! 係度問只不過係行過方便.... 好心咪話過我知.... 無心咪路過就算囉~ 點解唔比人問呀!!!?
哈哈哈...如果真係有全港超荀價請 pm 好喇! 放出黎可能又會比人話做馬...次貨...諸如似類......???!!! (雖然有可能係~~)

唔好諗住打幾隻字就會買到全成超荀價 <--- 哩句...我有一種講唔出嘅感覺 lol

開個 forum 係樹.... 都比人問下野傾吓偈掛??! 都無講明有乜唔準問~~ 喜歡咪答吓...唔喜歡咪轉台囉!!

我....應該唔係發緊"勞鬚"架!!!! kopfnuss lol

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 15:02
BBgodive
自己友

我知點解就算發現有平野都無人願意公開喇!!!!

唔該...有就請 PM 我啦~~~ lol lol lol

引言回覆
發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 19:24
Hugh
人稱大毒Hugh

Moderator

C hing 們....我邊樹有你地咁勁呀~~~ 去7日我諗我最多只潛5咋! 哩個都係點解仲未玩 liveaboard 的其中一個原因啦!! zunge zeigen mega grin

又因為....如果香港學係千幾蚊.... 但我搵到便宜數百元而又可以順便學埋.... 所以咪打算去到學埋至返囉!!! lol

奇云冇講錯架, 當你$500住一晚酒店, $500學個nitrox, 加埋已經$1000. 咁點解唔嚮香港學左先去玩? 玩唔到咁多日可以唔去咁耐, 仲慳返D錢, 又唔駛放咁多假, 保險都買少一日. herz
有一樣值得欣賞既係, 香港學冇聽過話教D唔教D, 都係教足料.
我當年A仔係菲律賓學, 之後識左好多潛水朋友先知好多野skip左冇教.
變左我自己以為自己識, 但實際係唔識. schlagen
潛水點都有D風險, 命仔緊要D. 我都建議香港學 (我申報我自己當年都嚮香港學Nitrox mega grin ).

呢度唔卑賣廣告, 所以唔會有人幫你格價. stumm

發表文章主題: 發表於: 28 一月 2013, 19:53
chris2046
營養師/虹膜師

其實應該將 學習 同 旅遊 分開...

平同貴唔係在於價錢...而係質素.......

發表文章主題: 發表於: 29 一月 2013, 00:20
maleung
行行企企

Moderator

潛水都係有成本,
成本可能就係你條命,
學得好你會賺,
學得唔好你會蝕,
蝕可能唔止金錢同時間,
可以蝕你條命,
無得再黎過!
下次計記得計條命上去!
大家都只係擔心你!

引言回覆
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
發表文章主題: 發表於: 29 一月 2013, 01:26
BBgodive
自己友

收到晒!!! lieb hab
明白大家的意思!
其實都要考慮好多天時地利人和....唔係我想點就點啦!!!
我會盡我所能去....保住自己條命仔~ 因為仲有好多地方未玩未睇同未潛!!! noch cooler

我係一個非常注重安全嘅潛友.... 注意到成日比 buddy 話我多餘架!!!! lol lol

引言回覆
發表文章主題: Re: Nitrox 發表於: 29 一月 2013, 09:49
JY
自己友

87290 寫到:
有誰學過 Nitrox 嗎?
值得學嗎?? 難嗎?? 好像要計數的~~~

值得學, 不難, 是要計簡單數的!

師兄,D數唔易計,好鬼死難,無計數機更難 mega grin

引言回覆
發表文章主題: Re: Nitrox 發表於: 29 一月 2013, 11:05
藍血人
周維游,咬地球

JY 寫到:
87290 寫到:
有誰學過 Nitrox 嗎?
值得學嗎?? 難嗎?? 好像要計數的~~~

值得學, 不難, 是要計簡單數的!

師兄,D數唔易計,好鬼死難,無計數機更難 mega grin

Computer Planning La ,教練 noch cooler

2頁(共3頁)
回覆主題 回覆主題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
 WaLaDiver 潛水討論區 / 潛水器材區 Diving Equipment / Nitrox

前往: 

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面附加檔案
可以 在這個版面下載檔案